Διεθνής συνεργασία

 .

HeERO - πολυεθνικό πιλοτικό έργο

Οι διάφορες τοπικές οργανώσεις που εφαρμόζονται σε κάθε εθνικό χώρο του πιλοτικού έργου, θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του πολυεθνικού πιλοτικού έργου.

Δεν απαιτούνται ειδικές διατάξεις ή πρόσθετος εξοπλισμός υλικού/λογισμικού για το πολυεθνικό πιλοτικό έργο, γιατί ο σκοπός αυτού του έργου είναι να εξακριβωθεί ότι ένα αλλοδαπό αυτοκίνητο που ταξιδεύει σε εθνικό χώρο είναι σε θέση να στείλει μια κλήση eCall (φωνής + δεδομένων) προς το τοπικό eCall PSAP. Το πολυεθνικό πιλοτικό έργο θα αξιολογήσει το κατά πόσον μια κλήση eCall που προκλήθηκε από ένα όχημα που εισήλθε από το εξωτερικό ακολουθεί μια απρόσκοπτη λειτουργία δρομολόγησης.  Τα ευρωπαϊκά συμφωνηθέντα πρότυπα που εφαρμόζονται και δοκιμάζονται στο τοπικό πιλοτικό έργο, θα χρησιμοποιηθούν και στο πολυεθνικό πιλοτικό έργο, ώστε να αξιολογηθεί η εγκυρότητά τους ώστε να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα της υπηρεσίας στην Ευρώπη.

Αναμένεται να δοκιμαστεί και να αξιολογηθεί η διαλειτουργικότητα της υπηρεσίας σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τα συμφωνηθέντα ευρωπαϊκά πρότυπα.

 .

Το έργο ERA GLONASS

Η Ρωσία διερευνά επί του παρόντος την εφαρμογή του eCall μέσω του προγράμματος ERA GLONASS, το οποίο αποτελεί υψηλής προτεραιότητας ομοσπονδιακό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι βασικό έργο για τη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους, διευκολύνοντας τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής οικονομίας.  Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ρωσικό σύστημα ERA GLONASS και το πανευρωπαϊκό σύστημα eCall 112 δεν είναι όμοια, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η συμβατότητα των δύο συστημάτων.  Εφόσον η μετάβαση οχημάτων από την Ευρώπη προς τη Ρωσία και από τη Ρωσία προς την Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί, θα πρέπει οι επιβάτες που ταξιδεύουν κατά μήκος των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λαμβάνουν την ίδια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. Συνεπώς, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κοινά πρότυπα για την κάλυψη της υπηρεσίας από τα ευρωπαϊκά οχήματα που ταξιδεύουν στη Ρωσία και τα ρωσικά οχήματα που ταξιδεύουν στην ΕΕ. Κατ' αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να συγχρονιστούν οι προσπάθειες της ΕΕ και της Ρωσίας, από την πρώτη κιόλας φάση.  Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων HeERO και ERA GLONASS θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια τουλάχιστον ενός κοινού πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα εμπλέκει τουλάχιστον τους ακόλουθους HeERO εταίρους: την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Φιλανδία.

 .
 .
 .